مانند آتونی، این توهمات نیز می توانند در هنگام به خواب رفتن (توهمات هیپنوگوژیک یا پیشاخواب) یا پس از بیدار شدن (توهمات هیپنوپومپیک یا پساخواب) ظاهر شوند.
مشاوره با پزشک در صورت بروز مکرر بختک: اگر بختکها بهطور مکرر رخ دهند و کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهند، مشورت با پزشک یا متخصص خواب میتواند راهکارهای بیشتری را برای درمان و پیشگیری ارائه دهد.
درمان و پیشگیری از بختک میتواند شامل تغییرات در سبک زندگی، تکنیکهای مدیریت استرس و درمانهای پزشکی باشد. در ادامه به توضیح روشهای درمان و پیشگیری میپردازیم:
در نتیجه، حتی فقط تایید تشخیص و اطمینان دادن به فرد توسط پزشک می تواند مفید و کافی باشد.
در بسیاری از فرهنگها، بختک به عنوان یک پدیده ماوراءالطبیعه یا خرافی شناخته میشود. به عنوان مثال، در برخی فرهنگها بختک به موجودات خیالی مانند «بختک» یا «شیطان» نسبت داده میشود که بر روی سینه فرد میافتد و او را در خواب فلج میکند.
اختلالاتی مانند آپنه خواب، خوابگردی و بیخوابی میتوانند موجب بیداریهای مکرر و get more info تغییر در الگوی خواب شوند.
این کلینیک، یکی از مراکز معتبر در تهران برای تشخیص و درمان مشکلات مغزی، روانپزشکی و مشاورههای روانشناسی است.
در اکثر افراد، فلج خواب یک مشکل جدی نیست. این اختلال به عنوان یک بیماری خوش خیم طبقه بندی می شود و معمولاً آنقدر اتفاق نمی افتد که مشکلات قابل توجهی برای سلامتی ایجاد کند.
کم خوابی نیز می تواند منجر به خواب آلودگی مفرط و پیامدهای متعدد دیگر برای سلامت کلی فرد شود.
این احساس میتواند روانی باشد و منجر به تجربهی وحشت و سردرگمی شود.
عوامل موثر در بروز بختک میتوانند متنوع باشند و شامل عوامل جسمی، روانی و محیطی شوند. در ادامه، به توضیح کامل این عوامل میپردازیم:
تجربه تصورات یا صداهایی که واقعیت ندارند، مانند سایهها، موجودات ترسناک یا صداهای عجیب.
این توهم روشی است که مغز برای برطرف کردن سردرگمیاش به کار میبندد.
ایجاد برنامه منظم خواب: خوابیدن و بیدار شدن در یک ساعت مشخص هر روز میتواند به تنظیم ساعت بیولوژیکی بدن کودک کمک کند و احتمال بروز بختک را کاهش دهد.